BRIJANJE

Priprema

Dobro odrađena priprema pola je uspešno odrađenog posla, šta god započinjali, a kamoli brijanje. Pre brijanja brica će dobro oprati Vaše lice čime će eliminisati rizik od infekcija. Ako se ne brijete baš svakog dana, a znate da imate osetljivu kožu lica ne bi bili loše da veče pre brijanja temeljno isperete lice nekom kremom ili gelom za piling lica kako bi ste odstranili slojeve mrtve kože što će olakšati brijanje sutra.

Omekšajte kožu lica

U berbenici postoji topla komora za peškire. Vruć peškir će Vam brica staviti na lice i držati ga oko 10 minuta. Tačno, to je ono što ste svi sigurno videli da rade brice, a cilj ove metode je da vam omekša i opsuti dlake i kožu.

Krema za brijanje

Nakon što Vam je opustio dlake i kožu lica vreme je da nanese kremu za brijanje. Ona se nanosi kružnim pokretima ravnomerno po celoj bradi i licu.

Brijanje gornjeg dela brade

Gornji deo brade brije se dugim i jednakim potezima britve OD VRHA KA RUBU VILICE.

Brijanje vrata i brade

Donji deo brade i vrat briju se tako što se britva povlači od dna vrata ka gore u smeru rasta dlaka čime sprečavate urastanje dlaka.

Izbrijavanje

Ovo je uvek diskutabilno pitanje – da ili ne? Ako želite čistu i urednu kožu lica onda da. Većina strahuje od urastanja dlaka, ali to se izbegava zatezanjem kože prilikom brijanja.

Higijena britve

Da biste sprečili infekcije i iritacije kože brica ispira britvu nakon svakog poteza.

Kraj

Kada završi, ispraće Vam lice još jednom hladnom vodom da zatvori pore i spreči da se lice inficira, a zatim lice namazati nekom hidratizirajućom kremom ili afteršejvom koji ne sadrži alkohol da vam lice ne bi buknulo.